Niin se aika vaan jotenkin hurahtaa ja kesä alkaa jo olla lopuillaan. Päivät ovat menneet aika pitkälti töiden merkeissä. Ehdittiin sentään Satun ja koirien kanssa tehdä pieni näyttelyreissu heinäkuun puolessa välissä. Kävimme Laukaan ja Kemin näyttelyissä ja reissu oli todella kaiken sen ajamisen ja vaivan arvoinen! Satun (ja myös minun) suuri ylpeys Kerttu oli molempina päivinä tuomarien mielestä kaunein ja siis ROP. Näin avautui myös Kertun sertitili ja tie valioitumista kohti. Lauantaina ystäväni uros Kaapo oli VSP ja sai sekin sertin tuliaisiksi, ja muut koirammekin pärjäsivät oikein mainiosti. Mooses "vanhus" oli myös piiiiiiiiiiitkästä aikaa mukana kehässä ja kävi "hieman kotikoirakuntoisena (=lue:lihavana)" pokkaamassa valioluokan ERI:n ja PU2:n. Vielä on herra kunnossa :).

 

Kemissä aamu lähti rauhallisesti käyntiin, ja menimme omasta mielestämme ihan hyvissä ajoin näyttelypaikalla todetaksemme että ruotsalainen tuomari oli päättänyt pitää hieman vauhtia ja arvostelu oli 45 min edellä ilmoitetusta aikataulusta! Kun tulimme kehän reunalle, niin Moritzia jo huutelu varsin tiukkaan sävyyn kehään ko. kehäsihteeri. No Satu sitten viivana sinne koiran kanssa, nahkataluttimella ja minä perään heittelemään numerolappua ja näyttelytalutinta... Ja samalla koitin selvitä loppujen 5 koiran kanssa. Emmehän me mitään häkkejä olleet ehtineet kasaamaan ja kun kokoonpanomme oli 3 urosta ja 3 narttua, niin mulla oli siis käsissäni kaksi urosta jotka eivät tule tietenkään mitenkään keskenään juttuun... No, lopulta oli pikkasen hässäkkää ja rähinää kunnes sain pari koirista boxeihin ja loput uskoivat komentoani nätisti olemisesta. Koko russelikehä meni ohi kaaoksen vallassa ja menestys oli Kertun täyspottia lukuunottamatta varsin vaihtelevaa. Mutta kokemus tämäkin. Kaikki koirat saivat arvostelun ja kotiin vietiin pokaaleja täältäkin.

 

Nyt odotellaan uusia pikku-russeleita taloon. Netan pitäisi piakkoin pyöräyttää uusintapentue Turon kanssa. Viime vuonna epäonni osui kohdalle ja Netan pennuista kuoli 3 synnytykseen. Yksi uros sentään jäi eloon, mutta päätimme uusia yhdistelmän tänä vuonna, koska narttupentuja ei jäänyt ja pennut muuten olivat oikein kauniita syntyessään. Musta-valkoisiahan sitä tietenkin kovasti toivotaan ja pennuille muutenkin hieman enemmän väriläiskiä kuin emällään on....

1249413658_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Netan komea vauvamaha.